Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Engedd, hogy játszva tanulhasson! – Logikai játékok gyerekeknek

Engedd, hogy játszva tanulhasson! – Logikai játékok gyerekeknek

Néha csak elképedve nézzük, hogy micsoda logikai gondolkozásuk és ösztönös ráérző technikájuk van a kicsiknek. Anélkül, hogy megmutatnánk nekik, hogyan kell, képesek szinte azonnal helyükre illeszteni a kirakós darabjait...

logikai játékok, ügyességi játékok

Néha csak elképedve nézzük, hogy micsoda logikai gondolkozásuk és ösztönös ráérző technikájuk van a kicsiknek. Anélkül, hogy megmutatnánk nekik, hogyan kell, képesek szinte azonnal helyükre illeszteni a kirakós darabjait, de ha elsőre nem megy, addig próbálják, míg nem sikerül egyedül is megoldaniuk. A semmihez sem fogható gyermeki kíváncsiság és lelkesedés viszi őket előre, mert meg akarják érteni a világ működését, miközben önmaguk képességeivel is ekképp ismerkednek. Szülőként nagy felelősségünk van abban, hogy a „fogékony” években milyen játékokkal vesszük körbe csemetéinket. A különféle logikai és ügyességi játékok úgy képesek a kicsik logikai gondolkozásmódját fejleszteni, hogy közben szórakoztatják is őket.

logikai játékok, ügyességi játékok

Kicsit a nagyba – ösztönös logika, ami játékkal fejleszthető

A gyermek egy bizonyos korig szinte bármivel képes eljátszani. Mennyire megmosolyogjuk, mikor az apróság ahelyett, hogy saját játékaival játszana, a konyhaszekrény alsó polcáról kezdi el kipakolászni az edényeket, majd nagyság szerint egymásba rakosgatja, majd újra szétszedi, és ezzel akár órákig is elvan. A kicsi játék közben fedezi fel önmagát, a lehetőségeit, így ismeri meg a környezetét, vagyis számos lényeges dolgot tapasztalás útján tanul meg. Minél többet játszik – és minél többet foglalkozunk vele –, annál gyorsabban fejlődik a logikája is.

A logikai játékok a memóriát és a kézügyességet is fejlesztik

A logikai játékok különbözőek, hiszen más-más területekre fókuszálnak. Vannak memóriajátékok, amik a figyelemre és az emlékezésre összpontosítanak, a társasjátékok pedig a szabályok elsajátítására, a közösségi játszásra, a stratégiai érzék fejlesztésére jók. A kirakósok és puzzle-k a kézügyességet fejlesztik, miközben játszva sajátíthatóak el általuk az alakzatok, színek, méretek közötti különbségek. Viszont az korosztályonként változik, hogy a gyermek életkorának megfelelően mire fogékony, éppen ezért a logikai játékok leírásánál érdemes a forgalmazó által ajánlott korcsoportnak megfelelően választani.

Ha neked sem mindegy, hogy mivel játszik a gyermeked, nézz szét webshopunk kínálatában, mert itt rengeteg logikai, készségfejlesztő játékot találsz!

Keresés