Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Családi társasok – 4 ok, miért játssz a kicsikkel

Családi társasok – 4 ok, miért játssz a kicsikkel

Nem túlzás azt állítani, hogy manapság a társasjátékok új aranykorukat élik. A piac pezseg, egyre több társaság ül újra egy asztalhoz, ezért hétről hétre jelennek meg a nagyszerű és ötletes darabok.

Családi társasok – 4 ok, miért játssz a kicsikkel

Nem túlzás azt állítani, hogy manapság a társasjátékok új aranykorukat élik. A piac pezseg, egyre több társaság ül újra egy asztalhoz, ezért hétről hétre jelennek meg a nagyszerű és ötletes darabok. Szerencsénkre a nagy divathullám a családi társasok kategóriáját is elérte, és olyan darabok látnak napvilágot, melyek nagyszerű élményt nyújtanak korosztálytól függetlenül.

Játék nélkül elképzelhetetlen az ember élete, és gyermekkorba ez hatványozottan igaz. A társasjátékok hatásosan és játszva tanítják, szórakoztatják a gyermekeket. Íme, 4 ok, miért érdemes társasozni a kicsikkel!

Családi társasok – 4 ok, miért játssz a kicsikkel

Fejleszti a gyermeki agyat

A társasjátékozás nagyszerű tapasztalat a fejlődő személyiségnek és elmének. Fejleszti a komplex és kognitív gondolkodást, tornáztatja a memóriát és a számolási képességet. Megtanítja a kicsiket döntést hozni, problémát megoldani és megérteni az ok-okozat összefüggéseit. Persze mindez a legszórakoztatóbb formában történik, a gyermeket játékosan tanítja a legfontosabb agyi képességekre.

Fejleszti a szociális képességeket

Társasozás közben a gyermek intenzív, emlékezetes élményekkel gazdagodik, mely során „éles”, szociális képességeket igénylő helyzetekben találhatja magát.  Egy családi társas-party során megtapasztalja a csapatmunka lényegét, mivel a játék együttműködésre, türelemre és a szabályok betartására tanít. Kutatások szerint azok a gyerekek, akik sokat társasjátékoznak, tinédzserként magasabb intelligenciával, finomabb szociális érzékkel, és összességében szélesebb érdeklődési körrel rendelkeznek.

Erősíti a szülő és gyermek kapcsolatát

A társasjátékozás igazi közösségi esemény, mely előkészületet igényel, több esetben „egész estés” időtöltés. Családi környezetben az ilyen jellegű élmények elképesztő pozitív hatással vannak a szülő-gyerek kapcsolatra. A családi társasok többsége kooperatív jellegű, vagyis együttműködést és közös problémamegoldást igényel. A szülő és a kicsi partnerként játszik, győz, vagy éppen veszít, az új tapasztalat pedig színesíti és szorosabbá fűzi a családi kapcsolatokat.

Szórakoztat és boldoggá tesz

Talán a legfontosabb ok a négy közül. A játék boldoggá teszi és szórakoztatja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Épp ezért hatalmas sikernek örvendenek a családi társasok, melyek korosztálytól függetlenül tudnak maradandó élményt nyújtani. A társasjátékok csökkentik a stresszt, játék közben pedig boldogsághormon termelődik a gyermek szervezetében.

Keresés